Melu kritērijs • IR.lv

Melu kritērijs

3
Aivars Ozoliņš

ZZS un Sudrabas melīgums ir bīstams Latvijai

Vladimirs Putins ir izdarījis sliktu pakalpojumu melīgiem Latvijas politiķiem, toties labu – viņu vēlētājiem. Viņš ir aktualizējis vienmēr svarīgo, taču Latvijā līdz šim postpadomiski ciniski relativizēto politiķu godīguma kritēriju.

Pataisījis melus par savas politikas galveno ieroci līdzās brutālam militāram spēkam, Kremļa valdnieks, pirmkārt, nepārprotami parāda, kādu ļaunumu var nest meli politikā. Otrkārt, ir radījis olekti, ar ko pašlaik mērīt arī mūsmāju politiķu promaskaviskumu – jo kāds melīgāks, jo domāšanā tuvāks Putinam un potenciāli arī citu viņa līdzekļu un mērķu atbalstītājs.

Šonedēļ šo kritēriju dramatiski apstiprināja uzreiz divu Saeimas vēlēšanās kandidējošu partiju politiķi. Un šķiet zīmīgi, ka abas – gan Zaļo un Zemnieku savienība, gan it īpaši Ingunas Sudrabas No sirds Latvijai! – parasti tiek minētas kā iespējamās promaskaviskas valdības koalīcijas dalībnieces vai vismaz tapšanas veicinātājas. Abas izcīna mokošu un traģikomisku cīņu ar savu melīgumu, ja arī katra citādi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu