Lielāks, labāks? • IR.lv

Lielāks, labāks?

6
Māris Diņģelis

Pirmie iespaidi par jauno iPhone

Piektdien, 19.septembrī, deviņās valstīs būs vērojama parādība, kas reizi gadā atkārtojas kopš 2007.gada. Pie Apple veikaliem atkal drūzmēsies cilvēki, lai pirmie nopirktu jaunāko viedtālruņa modeli. To, ka interese ir milzīga, pierādīja jau 12.septembra nakts – pirmajās stundās, kad varēja sākt pasūtīt tālruni ar priekšapmaksu, Apple interneta veikals ASV uz laiku «uzkārās». Taču, par spīti ķibelei, jau nākamajā dienā kompānija lepni paziņoja, ka sasniegts jaun-s pirmās dienas pārdošanas rekords. 

Savā ziņā tas ir mūsdienu patērētāju kultūras brīnums – cilvēki ir gatavi maksāt vismaz 649 dolārus (500 eiro) par produktu, kuru klātienē nav ne redzējuši, ne aptaustījuši. Viņu galvenais informācijas avots lielākoties ir prezentācija un lojāla ticība, ka katrs nākamais Apple produkts ir kaut kas modernāks un tehnoloģiski gudrāks.

Izvēloties banālo teicienu par apgriešanos kapā otrādi, varētu sacīt, ka tas noticis ar bijušo Apple bosu nelaiķi Stīvu Džobsu. Viņš ienīda liela izmēra tālruņus un sauca tos par hammeriem, pielīdzinot masīvajiem apvidus auto. Taču viņa biznesa turpinātāji tam acīmredzot nepiekrīt. Lielākais no diviem jaunajiem modeļiem – iPhone 6 un iPhone 6 Plus – ir par 3,4 cm garāks un par 1,9 cm platāks nekā «vecais» iPhone 5.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu