Ārpus kastes • IR.lv

Ārpus kastes

3
SWH Sets prezidents Jānis Rocēns (pa labi) un kompānijas ģenerāldirektors Aivars Lokmanis.

Pērn SWH Sets realizējis dažādus IT projektus 23 valstīs. Arī Dienvidamerikā un Āzijā. Savukārt vienu no latviešu izstrādātajiem programmatūras risinājumiem izmanto visi mobilo sakaru globālā tirgus lielākie operatori

Valdemāra ielas birojā nekas neliecina, ka šeit tiek radīti produkti, kas pēdējos gados nemainīgi nodrošina kompānijai ap trīs miljonu eiro apgrozījumu gadā. Tiklab tā varētu būt kāda valsts iestā-de, redakcija vai vairumtirdzniecības kompānija. Vienīgi atšķirībā no stresa un nervozitātes, kas nereti valda šādos birojos, šeit ir klusi un mierīgi.

«Mūsu trumpji ir nišas pakalpojumi, kas saistīti ar dažādu programmatūru uzturēšanu, kļūdu labošana un jaunu, specifisku sistēmu izstrādi globālām kompānijām,» saka SWH Sets prezidents Jānis Rocēns. Bet viņa kolēģis un kompānijas ģenerāldirektors Aivars Lokmanis, kopā ar fotogrāfu apstaigājot biroja telpas, lai atrastu kadrus, kas pēc iespējas labāk raksturotu SWH Sets darba specifiku, smiedamies mudina fotografēt meitenes un puišus, kas sēž pie datoriem, nevis pašus datorus: «Tie ir tikai dzelži un kastes, kuriem nulles vērtība, līdzko esam nopirkuši. Īstā vērtība ir šeit strādājošo cilvēku smadzenes. Tāpēc vajag domāt «ārpus kastes».»

Kā rodas idejas

To, ka vajag domāt «ārpus kastes», viņi atkārtos arī vēlāk. Jo atšķirībā no lielajām kompānijām, kur visas procedūras, visi procesi standartizēti un sīki aprakstīti, mazām kompānijām jāmeklē nestandarta risinājumi, kā nodrošināt savu konkurētspēju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu