Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

7
Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda
Kristīne Simsone

 


ooo
 Zulu. Skarba un brutāla krimināldrāma. Franču režisors Džeroms Salls (Jérôme Salle) ir uzfilmējis Dienvidāfrikā norisošu slepkavību izmeklēšanas lenti, kurā ievītas arī aparteīda tēmas. Piesātināta alternatīva Holivudas žanra kino, taču jābrīdina – Zulu, lai gan gudra un saturīga, dažbrīd šķiet nesavākta un pārlieku gara. Tas gan netraucē baudīt aktieru Foresta Vitekera un Orlando Blūma lieliskos sniegumus policijas izmeklētāju lomās. Kino no 19.septembra.

ooo Labirinta skrējējs / The Maze Runner. Kārtējais pusaudžu antiutopijas gabals no tās pašas Bada spēļu šnites. Lai gan pastāsts par mākslīgi radīta labirinta iekšienē ieslodzītiem jauniešiem nedižojas nedz ar ievērojamiem stāsta pagriezieniem, ne ar aktierspēli vai skaļiem zvaigžņu vārdiem, Labirinta skrējējs ir skatāma bez sarkšanas un šausmām par frivolitāti. Drošs variants popkorna izklaidei. Kino no 19.septembra.

Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda / The 100-Year Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared. Zviedru komēdija, kas adaptēta no Jūnasa Jūnasona tāda paša nosaukuma bestsellera. Spriežot pēc Berlīnes kinofestivālā pirmizrādītās lentes smīnu raisošā nosaukuma un grāmatas un filmas panākumiem citviet, varam gaidīt jautru, skandināvu stilam raksturīgu pamelnu komēdiju ar krimināldrāmas pavērsieniem – galu galā, galvenais varonis ir gadsimtu vecs dinamīta eksperts. Neesmu redzējusi. Kino no 19.septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu