Slēdzene ar noslēpumu • IR.lv

Slēdzene ar noslēpumu

2
Organiskās sintēzes institūta vadošais pētnieks Einārs Loža: «Tas ir katra zinātnieka sapnis — zināt, ka tavs izgudrojums glābj cilvēkus.»
Gunita Nagle

Mēs meklējām atslēgas, ar kuru palīdzību kontrolēt vēžu šūnas, un atradām tās – lepni stāsta Organiskās sintēzes institūta zinātnieki Ivars Kalviņš un Einārs Loža. Kopā ar kolēģiem viņi sintezējuši aktīvo vielu, no kuras 15 gadus ilgā darbā radīts jauns pretvēža medikaments

Kad Einārs Loža pirms aptuveni pieciem gadiem uzzināja, ka klīnisko pētījumu laikā vairāki vēža pacienti, kuri izmēģinājuši jauno medikamentu, pilnībā izārstējušies, viņu pārņēma laba sajūta. «Tas ir katra zinātnieka sapnis – zināt, ka tavs izgudrojums glābj cilvēkus,» pasmaida Einārs, ar rādītājpirkstu uzstumdams brilles uz deguna. 

Šogad 3.jūlijā ASV piešķīra paātrinātu apstiprinājumu jaunam pretvēža medikamentam Beleodaq, kurš klīnisko pētījumu laikā kļuva pazīstams ar nosaukumu belinostats (PXD101) un kura aktīvā viela izgudrota un sintezēta Organiskās sintēzes institūtā. Institūta direktoram Ivaram Kalviņam un vadošajam pētniekam Eināram Ložam darbs šā medikamenta izstrādē ilga 15 gadus. Viņi ir lepni, ka zāles, kuru izstrādē viņi piedalījās, spēj ārstēt vēzi. Taču vienlaikus jūtas sāpināti, ka galvenie ieguvēji ir pētījuma finansētāji, nevis Latvijas valsts, kura negribīgi atbalsta inovāciju zinātniskajās institūcijās.

Dzimis Rīgā

Ārvalstu mediju ziņās par jauno medikamentu neatrast atsauci uz Organiskās sintēzes institūtu. Zāles reģistrācijai pieteikusi ASV biotehnoloģiju kompānija Spectrum Pharmaceutical Inc., kas specializējas hematoloģijas un onkoloģijas medikamentu izstrādē. Patentu tā ieguvusi darījumā ar Dānijā bāzētu biofarmācijas uzņēmumu Topotarget. Pēc Topotarget mājaslapā pieejamās informācijas, dodot atļauju amerikāņu kompānijai izmantot belinostata patentu, viņi cer uz vismaz 350 miljonu dolāru peļņu. Organiskās sintēzes institūta nosaukums, pēc Kalviņa vārdiem, ir tikai belinostata patenta dokumentos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu