Anna Afanasjeva, radījusi pasaku planšetēm • IR.lv

Anna Afanasjeva, radījusi pasaku planšetēm

4
Annas kopdarbs ar Jāni Jakaiti, kas rakstīja tekstus un pasaku «dabūja iekšā» planšetē, tapa gadu.

 

Pirmais sivēns valstī ir Džonatans! Jo viņš darbojas pirmajā elektroniskajā latviešu pasakā, kas radīta iPad. Pasakas autori ir Anna Afanasjeva un Jānis Jakaitis. Anna pasaku uzzīmējusi, Jānis to no papīra «dabūjis iekšā» planšetē, kā arī uzrakstījis tekstus. Galvenās varones ir Jāņa meitas – dvīnes Elīza un Betija. Viņas iepazīstina sivēnu ar cilvēku pasauli. Pasaka izzīmēta smalki – kaut kas dzīvo katrā milimetrā: tauriņš, konfekšu Rudzupuķe papīriņš, no šampanieša korķa stieplēm izvīti dārza krēsli. Zīmējumu tehnika – akvarelis. Sīkāk tos var izpētīt ar speciālu lupu. Pasaka lasāma latviešu, krievu, spāņu, vācu, itāļu un angļu mēlē.

Kopdarbs tapa gadu. Radīt pasaku Anna un Jānis izlēmuši tāpēc, ka gribējies paveikt kaut ko paliekošu. Turklāt abu prasmes lieliski derēja tieši šādam darbam – Jānis vada IT nodaļu Rimi Latvia, Anna ir beigusi gleznotājus Latvijas Mākslas akadēmijā. «Mēs viens otru radoši papildinām, neļaujam slinkot,» saka Anna.

Viņas pamatdarbs ir gleznošana, darbus pērk labi. Izveidojusies sadarbība ar vācu galeriju – līdzko darbs gatavs, kurjers gleznu ar visu rāmi nogādā Berlīnē. Nav pat laika gaidīt iedvesmu – Anna ik rītu ceļas un glezno. «Kad esmu emociju pārņemta, pastrādāt nevaru. Gleznošana ir amata prasme. Radošais process ir izdomāt koncepciju. Kad sēžos gleznot, esmu amatniece.» Pēcpusdienās viņa ar prieku atpūšas no mākslas, darot mājas darbus privātmājā Ādažos – gatavo, rosās pa dārzu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu