Septembra nemieri • IR.lv

Septembra nemieri

2
Ansis Bogustovs ar bērniem.
Gunita Nagle

Vajadzīga pieredze laika plānošanā, lai mācību gada sākumā salāgotu bērnu nodarbību grafikus ar vecāku darba laiku, stāsta divu bērnu mamma Inga Akmentiņa-Smildziņa un četru bērnu tētis Ansis Bogustovs

Laimīgi tie pirmklasnieku vecāki, kuri vēl nezina, kas sagaida septembra pirmajās nedēļās. Tas ir laiks, kad bērni, tikko izrauti no vasaras garo brīvdienu vaļošanās, kā kucēni tiek iemesti daudzu pienākumu jūrā un kopā ar viņiem – mammas un tēti. Kamēr bērni mācās pamatskolā, viņiem jāpalīdz saprast mācību stundu sarakstu, kas mācību gada pirmajās nedēļās mēdz mainīties. Jāatrod interešu pulciņi un jānoskaidro to nodarbību grafiks. Un lai visi debesu spēki stāv klāt, kad ģimenei jāsaplāno vecāku darba laiki ar bērnu mācībām skolā un ārpus tās! «Trakums,» saka tētis Ansis. «Augstākā māksla laika menedžmentā,» secinājusi mamma Inga. Viņi abi atbild uz trim jautājumiem par to, kā pārdzīvot ikgadējos septembra nemierus.

Nevajag padoties pirmajām grūtībām!

Inga Akmentiņa-Smildziņa, portāla Mammamuntetiem.lv vadītāja, 3.klases skolēna Klāva un piecgadīgās meitas Lības mamma

«Kad dēls sāka iet pirmajā klasē, biju pārsteigta, cik ļoti tas mainīja ikdienas ritmu. Darba dienas kā liels vāveres ritenis! Turklāt vēl jārēķinās ar bērna satraukumu par skolu. Piemēram, Klāvs bija sarūgtināts, ka ir skolotāji, kuri reti saka labus vārdus, nepievēršas bērnam, nesatraucas, ja kāds klasē kļūst kreņķīgs. Tāpēc jāatceras – lai cik nogurdinoša būtu diena, jāatrod laiks netraucētai sarunai ar bērnu, lai izzinātu, kā viņš jūtas, vai un kādas grūtības ir skolā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu