Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Zelta zirgs
Kristīne Simsone

 


Zelta zirgs.
Raiņa lugā balstīta pašmāju pilnmetrāžas animācijas filma Reiņa Kalnaeļļa izpildījumā. Lentes reklāmkadri sola aktīvu Disneja stila «princešglābšanas» gabalu, cerams, nekur nebūs pazudis arī eiropeiskais šarms un pozitīvā enerģija, kas piemita studijā Rija veidotajai suņu meitenei Lotei un Randiņam Belvilā. Neesmu redzējusi. Kino no 29.augusta.

ooo Grēku pilsēta: Liktenīgā sieviete / Sin City: A Dame to Kill For. Grēku pilsētas komiksu autora Frenka Millera un režisora Roberta Rodrigesa otrais piegājiens, ekranizējot grafisko noveli savā unikālajā krāsu pielietojumā un film noir vizuālās estētikas stilizācijā, ir vistīrākā bauda acīm. Lai gan plejāde kolorīto – te erotiski uzlādēto, te robusto – personāžu spēj noturēt intrigu, atriebes dzītais sižets ir nevajadzīgi samocīts un zaudējis pusi tās harismas un azarta, kas piemita iepriekšējai, 2005.gada lentei. Kino no 29.augusta.

oo Devējs / The Giver. Zinātniskās fantastikas drāma par mākslīgu, šķietami perfektu, tomēr distopisku nākotnes pasauli, kuru pārvalda baltmataina Merila Strīpa. Viņai pretī rosās, teju kā Bada spēļu iedvesmots, iekārtas šūpotājs – tīnis. Taču virspusību pilnais sižets, šķiet, izvilkts no tās pašas kulītes, kurā jau aizmirstas mētājas citas tīņu auditorijai paredzētās šā žanra lentes – Citādie (Divergent), Klejotāja (The Host) un līdzīgās. Kino no 29.augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu