Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijai vēsturisks notikums – pirmo reizi ASV Pārtikas un zāļu administrācija piešķīrusi atļauju zālēm, kuru darbīgā viela ir izgudrota un sintezēta Latvijā. Zāles paredzētas vēža ārstēšanai, informēja Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš. To efektivitāte pagaidām pierādīta, ārstējot vienu vēža formu – perifēru T šūnu limfomu (PTCL). Šo zāļu patents pieder Dānijas farmācijas kompānijai Topotarget.

Vairāki tūkstoši cilvēku, godinot Baltijas ceļa 25.gadadienu, Rīgas centrā piedalījās patriotiskā triju valstu koncertā, uz kuru bija ieradušies arī Igaunijas un Lietuvas valdību vadītāji. Savukārt Esplanādē tika iedegts aptuveni 150 metrus garš Ugunsceļš, izveidots no svecēm. 1989.gada 23.augustā Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji sadevās rokās, izveidojot Baltijas ceļu – 600 km garu cilvēku ķēdi no Tallinas cauri Rīgai līdz pat Viļņai, tā cīnoties par savu neatkarību.

Augustā par Saskaņu bija gatavi balsot 21,1% aptaujāto (jūlijā – 18,1%), par Vienotību – 17,3% (16,4%), par ZZS – 8,2% (9,9%), par Visu LatvijaiTēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) – 5,8% (6,1% ), bet pārējo partiju reitings nepārsniedz 5% robežu, liecina Latvijas faktu jaunākie dati. Par Ingūnas Sudrabas partiju augustā bija gatavi balsot 4,6% vēlētāju, savukārt pārējo partiju popularitāte bijusi zemāka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu