Saskaņas pārvērtības • IR.lv

Saskaņas pārvērtības

7
Aģitācijas lapiņa 2012.gada tautas nobalsošanai par divām valsts valodām. Par šāda referenduma rīkošanas nepieciešamību parakstījās arī populārākais Saskaņas centra politiķis Nils Ušakovs.
Indra Sprance

Kas ar šo politisko apvienību noticis kopš iepriekšējām vēlēšanām

Saeimas Saskaņas centra frakcijā pie uzziņu dēļa piesprausta balta papīra lapa ar īsu raksturojumu, kādi ir sociāldemokrātu uzskati dažādos politikas jautājumos – gluži kā atgādinājums aizmāršīgākiem biedriem par viņu partijas pārtapšanu jaunā veidolā. 4.oktobrī sociāldemokrātiskā partija Saskaņa piedzīvos savas pirmās vēlēšanas, jo līdz šim vēlētājiem tika piedāvāta kā apvienība Saskaņas centrs. Lai gan ārkārtas vēlēšanās 2011.gadā SC ieguva lielāko mandātu skaitu (31) un sākās nopietnas diskusijas par tās iesaistīšanos valdībā, rezultātā SC joprojām ir un paliek mūžīgie opozicionāri.

«Mērķis ir pataisīt Saskaņu par eiropeisku, civilizētu, ideoloģiski konkrētās robežās ieturētu politisko spēku,» skaidro partijas vadītājs Jānis Urbanovičs, lepojoties ar saskaņiešu integrāciju Eiropas sociāldemokrātu saimē. Eiroparlamenta sociālistu un demokrātu grupai pievienojies vienīgais no Saskaņas ievēlētais deputāts Andrejs Mamikins, kas jau pirmajos darbības mēnešos paspējis piesaistīt Eiropas Komisijas prezidenta uzmanību Latvijai, lūdzot atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas. «Pašreiz sankcijas neko nedod nevienai no iesaistītajām pusēm. Ukrainā karš turpinās, Krievijai [par sankcijām] vienalga, bet ar atbildes soli Krievija izdarīja lielu sitienu pret Latviju,»  skaidro deputāts. 

Vēstule EK prezidentam bijusi Mamikina pašiniciatīva rūpēs par zemniekiem, taču arī Saskaņa esot pret ultimātiem sarunās. Ukrainā Mamikins jau nodevēts par «Krievijas piekto kolonnu» Eiropas Savienībā, bet bijušais žurnālists noraida, ka rīkojies Krievijas interešu aizstāvībai. «Cik man zināms, nekādas konsultācijas šajos jautājumos starp Saskaņas centru un sadarbības partneri Vienotā Krievija nav notikušas,» saka deputāts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu