«Uzspridzināt situāciju Latvijā ir elementāri» • IR.lv

«Uzspridzināt situāciju Latvijā ir elementāri»

5
Jānis Urbanovičs.
Indra Sprance

Saskaņas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un Rīgas saraksta līderis Jānis Urbanovičs sola: ja mēs neintegrēsim krievus, krievi var integrēt latviešus

Divdesmit gadi opozīcijā nav izsmēluši ne Jāņa Urbanoviča apņēmību nonākt varā, ne arī emocijas, runājot par iemesliem, kādēļ viņa politiskais spēks jo-projām ir tālu no šādas iespējas. Sārtiem, atbilstoši balss toņkārtai liesmojošiem vaigiem Urbanovičs intervijā «uzsprāgst», tad pierimst un skaidro – kāpēc Latvijai vajag saskaņu.

Kā jūs, esot Vienotās Krievijas sadarbības partneris, pašlaik vērtējat notikumus Ukrainā?
Jums vajadzētu iepazīties ar to protokolu, patiesībā tas ir konsultāciju līgums. Formalitāte, kas mums dod iespējas palīdzēt Latvijas uzņēmējiem Krievijas apkaimēs saglabāt savu tirgu. Un tas ir labi Latvijai. Mēs izmantojam šo iespēju palīdzēt arī Latvijas tranzītam  – caur to, ka mēs kompensējam vispārējo Eiropas un Krievijas pretimstāvēšanu, mēģinām saglabāt iespēju lobēt Latvijas intereses. Saprotam, ka politiskie oponenti to izmanto pret mums, bet jautajums ir – vai mums ir iespēja palīdzēt Latvijas ļaudīm, strādājot valdībā? Mums tādas iespējas nav. Bet, ņemot vērā to, cik daudz Latvijas krieviski runājošie par mums balso, tas [līgums] ļauj mums justies sadzirdētiem. Turklāt mēs gandrīz no visām Krievijas partijām kādreiz esam saņēmuši tādus piedāvājumus – šī nav pirmā partija. Ja mēs būtu valdībā, tad skaidrs, ka šādiem starppartiju līgumiem jābūt vai nu apturētiem, vai arī visas iestrādes jānodod ierēdņiem, kas nodarbojas ar Latvijas ārlietām, un viņiem būtu izvēle tās izmantot vai neizmantot.

Jūs apturētu to līgumu?
Tas ir neizbēgami – ja esi valdībā, tad ir jāstrādā pēc Ārlietu ministrijas noteikumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu