Ušakova pagalmiņš • IR.lv

Ušakova pagalmiņš

6
Aivars Ozoliņš

Saskaņas centram nākamās Saeimas vēlēšanas var būt izšķirīgas 

Sabiedriskās domas aptauju ilggadējam līderim Saskaņas centram Saeimas vēlēšanas rudenī var būt pēdējās līdzšinējā veidolā. Ja Kremļa moris savu darbu nebūs padarījis, tam var nākties aiziet. Saskaņas premjerministra amata kandidāta Nila Ušakova ik dienas reklāmas rullīšos skandētā apņemšanās doties uz Maskavu izklausās gan kā atgādinājums par šā politiskā spēka lielajiem mērķiem, gan arī kā palīgā sauciens.

Ironiski, ka šā Maskavā 2005.gadā iecerētā lielā visu Latvijas promaskavisko spēku apvienošanas projekta nākotne ar mērķi iedabūt to valdībā tagad atkarīga no cita un sīki margināla – vienām vēlēšanām taisītās Ingunas Sudrabas partijas – panākumiem. Likmes ir galējas. Ja Sudrabai izdosies tikt pāri 5% barjerai, SC kopā ar sirsnīgo kontrolieri varētu pat pieteikt pretenzijas uz valdības veidošanu. Ja ne – Maskava Ušakova un Jāņa Urbanoviča asarām droši vien neticēs.

SC sabrukums ir sācies gan strukturāli – šoreiz vēlētājiem tiek piedāvāts tikai Saskaņas saraksts -, gan idejiski – partija nopūlas uzdoties par vienkārši sociāldemokrātisku, tātad internacionālu, taču nevar atļauties pārstāt būt Latvijas «krievvalodīgo» interešu aizstāve, kuras «stiprākais punkts» ir līgums ar Putina Vienoto Krieviju. Laukums par plašu, drēbe par plānu un plīst.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu