Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Vainīgas ir zvaigznes
Kristīne Simsone

 


oooc
 Vainīgas ir zvaigznes / The Fault in Our Stars. Ekranizējums, tāpat kā tā populārais pirmavots – Džona Grīna tāda paša nosaukuma romāns -, ir saturīga parādība tīņu auditorijai adresētajā piedāvājumā. Stāsta par diviem ar vēzi slimiem pusaudžiem popularitāte spīdīgu vampīru un distopisku realitātes šovu laikmetā ir nolasāma arī no filmas – tās eksistenciālās tēmas (pāragra nāve, zaudējums) tiek prasmīgi apspēlētas ar milzu emocionālo intensitāti. Lai gan prieks, ka filma var vairāk nekā desmitkārtīgi atpelnīt savu budžetu, iztiekot bez Holivudas smagsvara aktieriem, es nespēju sadzīvot ar lentes veidotāju manipulatīvo tendenci nepārtraukti spiest uz skatītāju asaru dziedzeriem. Kino no 22.augusta.

ooo Mihaels Kolhāss / Michael Kolhaas. Rimta, mazliet monotona viduslaiku kostīmfilma, kas pirmajā skatīšanās reizē Kannu festivālā neprātīgi garlaikoja, taču, noskatoties šo drūmo gabalu vēlreiz, atklāju stabilu drāmu ar cienīgu Madsa Mikelsena aktierdarbu priekšplānā. Latvijas pirmizrāde. Kinoteātrī Kino pagalms 27.augustā plkst.23.30.

Neiznīcināmie 3. Pārsteigumus gaidīt, visticamāk, nav vērts – Stallone, Švarcenegers un pārējā novecojušo alfa tēviņu brandža šos gabalus tapina, jo ar tiem gan labi pelna, gan apmierina savas ambīcijas joprojām būt karjeras zirgā. Taču skatītājus pamazām piemeklē sajūta par viena joka nemitīgu atkārtošanu, un pēdējās reizēs, visticamāk, smejas tikai tā stāstītājs. Neesmu redzējusi. Kino no 22.augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu