Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Dēls mierina māti pie meitas un māsas līķa. Jaunā sieviete 19.augustā gāja bojā Makijivkas mazpilsētas bombardēšanā. Ukrainas armija savelk arvien ciešāku loku ap teritorijām, kuras valsts austrumos pārņēmuši separātisti.

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV prezidents Baraks Obama Igaunijā ieradīsies 3.septembrī pa ceļam uz NATO samitu Velsā, kas no 4. līdz 5.septembrim notiks Ņūportā. Obama tiksies ar Baltijas valstu prezidentiem. Igaunija uz Obamas vizītes laiku atjauno robežkontroli.

Krievijas lielākais naftas uzņēmums Rosņeft lūdzis valdībai palīdzēt atmaksāt tā lielās parādsaistības, jo uzņēmumu negatīvi ietekmējušas ASV noteiktās sankcijas. Rosņeft vadītājs Igors Sečins valdībai nosūtījis vēstuli, kurā izklāstītas piecas iespējas, kā tā varētu palīdzēt atmaksāt uzņēmuma gandrīz 45 miljardu dolāru (34 miljardu eiro) parādsaistības. Vairāk nekā pusi no tām nepieciešams atmaksāt līdz nākamā gada beigām.

Izrādās, ka daļa no Krievijas sūtītā «palīdzības konvoja» kravas automašīnām ir pustukšas vai gandrīz tukšas. To, kā arī Krievijas militārās tehnikas Ukrainas robežu pārkāpšanu, pagājušajā nedēļā novērojuši ārvalstu žurnālisti, kuri sekoja 280 Krievijas kravas auto kolonnai ar «humāno palīdzību» Ukrainai. Palīdzības kravas trešdaļu aizņem ūdens un sāls.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu