«Neesmu sev krēslus nozīmējusi» • IR.lv

«Neesmu sev krēslus nozīmējusi»

3
«Zinu, ka esmu minēta kā potenciāls kandidāts, bet pašlaik tas nav aktuālākais jautājums,» Solvita Āboltiņa saka par iespēju nākamgad stāties pašreizējā Valsts prezidenta Andra Bērziņa vietā.
Nellija Ločmele

 


Kas, jūsuprāt, būtu Latvijas interesēm vēlamākā koalīcija pēc vēlēšanām?
Jau veidojot šo koalīciju, domājām par nākamo, tāpēc paplašinājām valdību ar «zaļajiem zemniekiem». Uzskatu, ka labākas alternatīvas nav un praktiski [šī] ir vienīgā alternatīva, lai Latvija nemainītu savu ģeopolitisko virzienu.

Cik ticama ir iespēja, ka pašreizējā koalīcija turpinās darbu?
Pietiekami ticama, jo visām trim partijām ir diezgan stabils vēlētāju atbalsts. Protams, ir liela daļa neizlēmušo [vēlētāju]. Ir arī tendence, ka SC, nemainot savu attieksmi lielos ģeopolitiskos jautājumos, mēģina pārmaskēties par sociāldemokrātiem. Latvieši tradicionāli vēlas arī balsot par kādu jaunu politisko spēku. Uz to objektīvi varētu pretendēt vienīgi Inguna Sudraba. Bet varu apliecināt, ka [bijušais SAB vadītājs] Kažociņa kungs un Reinika kungs kā Drošības policijas vadītājs ir mani informējuši par problēmām, kas ir [bijušajai] valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai – saistībā ar viņas kontaktiem un sadarbību. Viņi ir apliecinājuši arī to, ka Sudraba par to ir informēta pretēji tam, ko viņa publiski stāsta.

Sadarbību ar Krieviju?
Tā ir sadarbība ar cilvēkiem un institūcijām, kas neatbalsta Latvijas pašreizējo kursu un oficiālo politiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu