Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvijas institūta
(LI) un televīzijas kanāla History rīkotajā interneta aptaujā, kurā piedalījušies vairāk nekā 5000 cilvēku, noskaidrotas 10 izcilākās Latvijas personības. Mūsu elite ir komponists Raimonds Pauls, dzejniece Māra Zālīte, akadēmiķis Jānis Stradiņš un bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kā arī režisori Alvis Hermanis un Jānis Streičs, dzejnieks Jānis Peters, hokejists Artūrs Irbe, uzņēmēji un kultūras mecenāti Ināra un Boriss Teterevi.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs liedzis Latvijā ieceļot trim pazīstamiem Krievijas dziedātājiem – Josifam Kobzonam (attēlā), Oļegam Gazmanovam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Tā dēvētajā melnajā sarakstā regulārie Jaunā viļņa dalībnieki iekļauti uz nenoteiktu laiku. Rinkēvičs skaidroja, ka lēmums par nevēlamajiem cilvēkiem pieņemts pēc rūpīgas informācijas analīzes, jo šīs personas vairākas reizes agresīvā formā starptautiski attaisnojušas Krievijas aneksiju Krimā un vardarbību Ukrainā. «Latvija nepārvērtīsies par anklāvu ES, no kura varēs turpināt informatīvo karu,» sacījis ministrs.

Āfrikas cūku mēra (ĀCM) ārkārtas situācijas zonā iekļaujama visa pierobeža ar Krieviju un Igauniju, nolēmis Ministru kabinets. Pavisam ārkārtas situācijas zonā ir vairāk nekā 30 novadu teritorijas. Pārtikas un veterinārais dienests lūdzis atļauju bez iepirkuma procedūras iegādāties vairākas ĀCM ierobežošanai vajadzīgas lietas, piemēram, dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu sadedzināšanas iekārtas, 30 slēgta tipa konteinerus dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu savākšanai, kā arī trīs specializētus transportlīdzekļus mežacūku līķu nogādāšanai sadedzināšanas vietās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu