Motivācija ir sakārtot lietas • IR.lv

Motivācija ir sakārtot lietas

2
Anrijs Matīss.
Indra Sprance

Ļoti skumji, ka mēs varam uzbūvēt ceļus, varam nopirkt lidmašīnas, bet nevaram nopirkt pasažieru vilcienus – uz vārdā nenosauktām «saimnieciskām interesēm» norāda satiksmes ministrs Anrijs Matīss

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) priecājas par katru reizi, kad darbdienā izdodas atrast laiku «normālām pusdienām» ar siltu ēdienu, un vislabāk, ja tā ir latviešu virtuve ar kārtīgu zemnieka porciju, nevis smalku ēdiena pikuci šķīvja vidū. Ar viņu tiekos kafejnīcā, kas atrodas nacionālās lidsabiedrības meitasuzņēmumam airBaltic Training piederošā mācību centrā lidostā Rīga, kur aviokompānijas viceprezidents Mārtiņš Vanags mums rezervējis galdiņu atklātā terasē ar skatu uz izlidojošajiem gaisakuģiem.

Kafejnīcu apkalpo tā pati kompānija, kas piegādā ēdienu airBaltic lidmašīnām. Uzsildīts ēdiens plastmasas iepakojumā gan nav jābauda, ministra izvēle tradicionāla – maltās gaļas mērce ar kartupeļiem. Labāk nekā ikdienā, kad jāiztiek ar palīdzes sarūpētiem burgeriem vai šašlikiem no centrālās dzelzceļa stacijas tirgotavām iepretim ministrijai.

Ministra darba režīms pašlaik saspringts – kārtējo reizi draud izgāzties jauno pasažieru vilcienu iepirkums. Neslēpju – man notiekošais raisa pārdomas par dažādu ekonomisko interešu lobistu ietekmi uz lēmumu pieņemšanu šajā dārgajā un ilgajā projektā. Matīss nopūšas. «Tas ir ļoti skumji, ka mēs varam uzbūvēt ceļus, īstenot simt iepirkumu gadā par daudz lielāku summu, mēs varam nopirkt lidmašīnas, mēs varam nopirkt arī kravas lidmašīnas, bet mēs nevaram nopirkt pasažieru vilcienus.» Viņš piebilst, ka notiekošais «ir pilnīgs absurds, manuprāt». «Tieši jūsu pieminēto, iespējams, kaut kādu saimniecisko interešu dēļ mums kaut kā nesanāk.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu