Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

8

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) pieņēma veselības ministres Ingrīdas Circenes (Vienotība) demisiju. Circene no amata aiziet, «ņemot vērā atšķirīgo izpratni par veselības aprūpes nozarē būtiskāko un faktu, ka nav tikusi panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē, kā arī to, ka es personīgi nekavējoties nevaru atsākt darbu veselības stāvokļa dēļ». Mediji min, ka Circenes vietā varētu nākt RSU prorektors Toms Baumanis.

Nomainīta uzņēmuma Pasažieru vilciens (PV) valde – jauno valdi vadīs SM Autosatiksmes departamenta direktors Andris Lubāns. Valdi nomainīja pēc tam, kad satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) pieprasīja pamatot, kur PV ņems nepieciešamos līdzekļus jauno pasažieru vilcienu nomai, jo šāda nauda nav paredzēta valsts budžetā. Turklāt arī konkursa uzvarētāja Šveices uzņēmuma Stadler Bussnang AG piedāvājums esot krietni dārgāks nekā Igaunijā. Pagājušajā nedēļā no PV valdes locekļa amata aizgāja Aigars Štokenbergs, tā demonstrējot, ka viņam nav pieņemama konkursa gaita.

Saeima pieņēma Valsts aizsardzības finansēšanas likumu, paredzot pakāpenisku finansējuma pieaugumu šai nozarei līdz vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2020.gadā. Plānots lielāko finansējuma daļu iedalīt zemessardzei, pretgaisa aizsardzības uzlabošanai un speciālo uzdevumu vienībai. Netiks aizmirsta arī kiberdrošība, jaunsardze un infrastruktūras uzlabošana, lai nodrošinātu NATO klātbūtni Latvijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu