Laukā! • IR.lv

Laukā!

3
Nellija Ločmele

 

Vasara beidzot augsti iešūpojusi termometra stabiņu, un saules lutekļi nu var izbaudīt rāmu vakaru, netuntulējoties kārtu kārtās. Iemeslu doties laukā no mājas šonedēļ nudien netrūkst. Ar neticami vitālā ASV avangarda kino krusttēva Jona Meka (91!) līdzdalību sākas Cēsu Mākslas festivāls. Kad Rīgā intervējam Meku, izrādās – viņam somā līdzi ir kamera, un acs joprojām uztrenēta, lai saredzētu un citiem parādītu «paradīzes fragmentus» mūsu apdzīvotajā pasaulē.

Rīgā šonedēļ sabrauc Pasaules koru olimpiādes dalībnieki uz vēsturē līdz šim vērienīgākajām sadziedāšanās sacensībām. Pirms astoņiem gadiem mūsu Kamēr… ar Māri Sirmo plūca laurus šajā olimpiādē Ķīnā, un latviešu rezultāts aizvien palicis nepārspēts. Diriģenta intervija šajā žurnāla numurā palīdz saprast, kāpēc, jo Sirmajam ir sava teorija par unikālās baltiešu skaņas izcelsmi. Bet varbūt tieši Rīga iedvesmos kādu no citzemniekiem beidzot pārspēt latviešu rekordu – mums ir iespēja būt tā lieciniekiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu