Algu izrāviens! • IR.lv

Algu izrāviens!

6
Indra Sprance

Kamēr Latvijas ekonomika kopumā pērn pieauga par 4%, daudz straujāk audzis valsts amatpersonu atalgojums – dažiem gandrīz dubultojies

Pērn iesniegtās amatpersonu deklarācijas vēstīja, ka treknie gadi valsts pārvaldē pamazām atgriežas, bet šogad jau skaidri redzams – tie ir oficiāli sagaidīti un bagātīgi nosvinēti. Vismaz dažās lielajās valsts kapitālsabiedrībās.

Salīdzinot ar 2012.gadu, lielāko algu saņēmēju uzskaitījumā būtisku izmaiņu nav. Rekordists joprojām ir airBaltic vadītājs Martins Gauss, kuram nacionālajā aviokompānijā izdevies pērn nopelnīt gandrīz pusmiljonu latu – uz pusi vairāk nekā gadu iepriekš. Satiksmes ministrijā skaidro, ka šis pieaugums radies, jo Gauss līdzās algai saņēmis arī prēmiju, kura piesaistīta darba rezultātiem – uz bankrota sliekšņa esošai aviokompānijai izdevies veiksmīgi savilkt galus, pērno gadu noslēdzot ar viena miljona peļņu iepretim 27 miljonu zaudējumiem 2012.gadā.

Lielāko algu saņēmēju topa augšgalā vēl ir kredītiestāžu vadītāji, Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, augstskolu rektori, kā arī lielo valsts kapitālsabiedrību vadītāji. Īpaši bagātīgs gads bijis lielo uzņēmumu vadītājiem, kuru saņemtais atalgojums turpat vai dubultojies, piemēram, Latvijas valsts mežu valdes priekšsēdētājam Robertam Strīpniekam un Latvijas valsts autoceļu uzturētāja vadītājam Vladimiram Kononovam. Ievērojami audzis arī Latvijas dzelzceļa vadītāja Uģa Magoņa un Latvenergo šefa Āra Žīgura kopējais atalgojums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu