Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

1
Rītdienas robeža
Kristīne Simsone

 

ooo Rītdienas robeža / Edge of Tomorrow. Vai atceraties 90.gadu komēdiju Murkšķa diena (Groundhog Day), kurā Bila Mureja spēlētajam nīgrulim sinoptiķim bija vairākkārt jāizdzīvo viena diena? Rītdienas robežu ar vieglu devu ironijas var dēvēt par Murkšķa dienas zinātniskās fantastikas versiju – te laikā ir «iesprūdis» Toms Krūzs pārdabisku mošķu iznīcinātāja lomā. Lai gan filmas veidotāji ar notikumu atkārtošanu dažbrīd pārspīlē, lentei piemīt teju viss, ko no lielbudžeta grāvēja varētu gribēt: skaļš, spraigs pasaules glābšanas gabals ar zvaigžņotu «superstāru» (Krūzu) galvenajā lomā, tonnām specefektu un minimālu noslodzi pelēkajām šūniņām. Kino no 6.jūnija.

ooo Burvju māja / Le Manoir Magique. Koša beļģu animācija, īpaši tēmēta visjaunākajiem – pirmsskolas vecuma – kinogājējiem. Multenes arsenālā ir ne tikai intensīvs, neslikts 3D pielietojums, bet arī virkne amizantu radību – ruds kaķēns «galvenajā lomā», neliela banda ar šerpu trusi un žurku, arī plejāde robotveidīgu rotaļlietu. Vasaras brīvdienu kino alternatīva Holivudas repertuāram. Kino no 6.jūnija.

oooo Graustu miljonārs / Slumdog Millionnaire. Denija Boila «sociāli romantiskā drāma» un 2008./2009.gada milzu sensācija, kam bija pa spēkam izgriezt pogas Holivudas konkurentiem un «nosmelt» astoņus Oskarus. Spilgts piemērs, ka Eiropa vēriena ziņā spēj pārliecinoši konkurēt ar ASV industriju. Košs, meistarīgi uzņemts un ļoti enerģisks valdzinājums plašai publikai. Kultūras vasarnīcā Esplanādē 7.jūnijā plkst.22.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu