Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Uzņēmēji uzskata, ka izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei (Vienotība) ir vai nu jāievieš obligāts izvēles centralizētais eksāmens fizikā vai ķīmijā, vai arī jāatkāpjas no amata. Druviete pagaidām negrib ieviest šos eksāmenus kā obligātus. Valdība vienojusies, ka obligāto eksāmenu fizikā vai ķīmijā varētu ieviest pēc trīs gadiem.

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard&Poor’s paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu no BBB+ uz A-. Nākotnes prognozes vērtējums ir noteikts stabils. Standard&Poor’s savu lēmumu pamato ar spēcīgu Latvijas ilgtermiņa ekonomikas izaugsmi, labākiem ārējā sektora rādītājiem, nekā tika gaidīts, un pārdomātu un piesardzīgu fiskālo politiku, paziņojumā medijiem informē Finanšu ministrija.

Latvijā vidējā bruto daba samaksa šogad augusi par 7,7% no 689 līdz 742 eiro. Darba samaksas fonds audzis daudz straujāk nekā algoto darbinieku skaits, secina Centrālā statistikas pārvalde. Privātajā sektorā algas augušas nedaudz straujāk – par 8,7% gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu