Man ir kauns par šo ziepju operu • IR.lv

Man ir kauns par šo ziepju operu

2
Foto — Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

Kādas iespējamās nelikumības prokuratūra pašlaik pārbauda KNAB vadības rīcībā, jautājam ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram

Aprīlī Rīgas Centra rajona tiesa nolēma atjaunot Jutu Strīķi KNAB priekšnieka vietnieka amatā. Spriedums vēl nav galīgs, taču, izvērtējot visus faktus un tiesas argumentāciju, kāds ir jūsu secinājums par lietas būtību – vai KNAB priekšnieks nelikumīgi atlaida savu vietnieci?

Spriedums nav stājies likumīgā spēkā, tas ir pārsūdzēts, un jebkurus manus komentārus par šo spriedumu puses izmantos tiesas procesā, tamdēļ nekomentēšu.

Tomēr jūs esat redzējis argumentus.

Spriedums ir diskutabls. Ir trīs pamatlietas, kas tur analizētas. Vai bija nepieciešama arodbiedrības piekrišana, par [Strīķes] novērtēšanu un, kas tur bija trešais… (Vai Streļčenokam bija tiesības atlaist nekavējoties un neievērojot Darba likumu – red.) Par katru var strīdēties, viens saka tā, otrs – tā.

Tieši tāpēc ir tiesa, kas izsvēra visu. Jūs personīgi piekrītat spriedumam?

Prokuratūru pārstāvēja prokurors. Ja esat sekojusi līdzi, tad zināt, ka prokurora atzinums bija labvēlīgs Strīķei – atzina, ka ir atjaunojama darbā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu