Kanādā uzietais bizness • IR.lv

Kanādā uzietais bizness

2
Grandeg valdes priekšsēdētājs Andris Lubiņš: «Indijā vai Latvijā, man princips visur ir viens — produktam jāpārdod produkts»
Aivars Kļavis

Baltijā lielākā granulu apkures katlu ražotāja Grandeg izstrādājumus atzinīgi novērtējuši ne tikai to lietotāji Skandināvijā, bet arī Francijā un Spānijā. Tagad uzņēmums strādā, lai iekarotu Indijas un ASV tirgus

Deviņdesmitajos gados viņš pirmais atveda uz Latviju ideju par koksnes granulām un to izmantošanu siltuma ražošanā. Toreiz daudzi šo Grandeg valdes priekšsēdētāja Andra Lubiņa domu neuztvēra nopietni – dīzeļdegviela un gāze maksāja smiekla naudu, tāpēc tika dedzinātas uz nebēdu.

Tagad par Krievijas gāzi Latvija maksā ap 1,4 miljonus eiro dienā, un cilvēki, kas toreiz par viņu smējās, nu sakot – Andri, kā tu to paredzēji? Tikai Latvijā vien pašlaik uzstādītis vairāk nekā 4000 Grandeg granulu apkures katlu. To kvalitāti apliecina fakts, ka visi trīs meistari, kas nodarbojas ar šo iekārtu apkalpošanu un servisu, nebūt nav darbā pārslogoti. 

«Mums ir vairāk nekā divdesmit gadu pieredze, kas ļauj ražot tehnoloģiski augstvērtīgus, maksimāli efektīvus un, galvenais, lietošanā pilnīgi drošus granulu katlus,» saka Andris Lubiņš. Ne velti Grandeg pērk arī Somijā, Zviedrijā, Lielbritānijā un Vācijā. Bet pirms Krievijas rubļa devalvācijas un Ukrainas krīzes pieprasījums pēc katliem bijis arī šajās valstīs, kur darbojās Grandeg uzņēmumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu