Visiem būs lielāka atbildība • IR.lv

Visiem būs lielāka atbildība

5
Pauls Raudseps

Nesen stājās spēkā svarīgas izmaiņas Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā

Grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā tika skatīti Saeimā gandrīz divus gadus. Sākotnēji Ministru kabinetā akceptētā versija bija ar diezgan ierobežotu mērķi ieviest lielāku caurskatāmību komunālo maksājumu jautājumos, taču laika gaitā likumprojektā ietverto izmaiņu areāls ievērojami paplašinājās. Par spīti reizumis uzliesmojušai pretestībai, piemēram, no tādiem komunālo pakalpojumu sniedzējiem kā Rīgas siltums vai Rīgas ūdens, likumu pagājušā gada decembrī deputāti pieņēma lielā vienprātībā.

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Viktors Valainis, kurš bija atbildīgs par likumprojekta pieņemšanas gaitu no pirmā līdz pēdējam lasījumam, ir optimistiski noskaņots par izmaiņu pozitīvo ietekmi uz dzīvojamo māju pārvaldīšanu. Viņš prognozē, ka tās palīdzēs novērst pārvaldnieku un pakalpojumu sniedzēju ļaunprātības, veicinās iedzīvotāju iesaisti lēmumu pieņemšanā par mājas apsaimniekošanu un, pateicoties lielākai konkurencei un caurskatāmībai apsaimniekošanas tirgū, četru gadu perspektīvā rēķinus par mājas uzturēšanu samazinās par aptuveni 20%.

Kāds būs faktiskais efekts, rādīs laiks. Taču izmaiņas ir nozīmīgas, tāpēc šeit iepazīstinām ar svarīgākajiem grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, kuri stājās spēkā šāgada 15.janvārī. Ar visu likuma tekstu var iepazīties www.likumi.lv.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu