Siltina, lai nesabruktu • IR.lv

Siltina, lai nesabruktu

5
Kooperatīva Bāka–2 vadītājs Sergejs Sidorko.
Anita Brauna

Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvam Bāka-2 ir izdevies Rīgas mēroga rekords – pilnībā renovēt trešdaļu apsaimniekoto māju. Kooperatīva vadītājs Sergejs Sidorko ir pārliecināts, ka tas ir vienīgais padomju daudzdzīvokļu namu saglabāšanas veids

Purvciemā, mazliet atstatus no tuvējās satiksmes artērijas Lielvārdes ielas, klusi paslēpies renovētu daudzdzīvokļu māju puduris. Ja ne ielai piegulošās apjomīgās Go Planet izklaides centra ēkas, daudzi noteikti to būtu ievērojuši – uz mikrorajona nobružātā padomju laiku apbūves fona tas izceļas ar savu gaišumu un sakoptību. 

«Tāpēc, ka tas ir kooperatīvs,» māju galvenais pārvaldnieks, kooperatīva Bāka-2 šefs Sergejs Sidorko šādi atbild uz jautājumu, kāpēc viņiem ir izdevies tas, ar ko Rīga faktiski netiek galā – nosiltināt un atjaunot savas daudzdzīvokļu mājas. No 27 kooperatīva apsaimniekotajām mājām pilnībā renovēta šogad būs trešdaļa. 

Vēl viena atbilde, ko Sidorko tieši nepasaka, ir saprātīga kooperatīva vadība, kas darīja to, kas būtu jādara ikvienam pārvaldniekam – par mājām rūpējas ik dienu un nepārtraukti. Arī tajās kooperatīva mājās, kas nav pilnībā renovētas, «visās bez izņēmuma», kā saka Sidorko, ir remontēti jumti, siltinātas gala sienas, atjaunoti karstā un aukstā ūdens stāvvadi un guļvadi. Divās no tām papildus modernizēta apkures sistēma ar iespēju regulēt un uzskaitīt siltuma patēriņu dzīvokļos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu