Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Sliktie kaimiņi
Kristīne Simsone

 


oooo
 Māra. Teātra režisores Māras Ķimeles portretam dokumentālistes Kristas Burānes izpildījumā ir personisks un daudzpusīgs skatījums. Lai gan filma ir stilistiski neviendabīga, inscenējumu ainas mijas ar animāciju un dokumentālajiem kadriem, režisorei tomēr izdevies saglabāt vēstījuma fokusētību – Māra ir saistošs stāsts par mākslinieci, sievieti, māti un meitu. Kinoteātrī Splendid Palace no 8.maija.

ooo Sliktie kaimiņi / Bad Neighbors. Smagā humora artilērija par paaudžu «kariņu» Holivudas izpildījumā ar gūzmu «politnekorektu» joku par ballīšu pārmērībām. Ja netraucē «zemjostas» un plītēšanas humors labākajās tīņu tradīcijās, Sliktie kaimiņi melnās komēdijas uzdevumu izpildīs labi. Citādi – līdz smiekliem un sajūsmai kā līdz Mēnesim. No 9.maija.

Jukonas skartie. Sandra Jūras režisēts un filmēts dokumentālais vēstījums par latviešu grupas kanoe ekspedīciju pa Jukonas upi Aļaskā atklāj krāšņo dabu, vietējos iedzīvotājus un zelta drudža atblāzmu. Filma apkopo safilmēto materiālu no ekspedīcijām 2002.un 2008.gadā, ko vairākās epizodēs savulaik rādīja Latvijas televīzija. Kinoteātrī KSuns 10. un 11.maijā plkst.15.40, 17. un 18.maijā plkst.14.30.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu