Labāk būt iekšā • IR.lv

Labāk būt iekšā

4
Pauls Raudseps

Ārpus ES Latgale būtu zaudējusi mazāk cilvēku, bet nabadzība būtu lielāka

Kļūst aizvien grūtāk iedomāties, ka kādreiz bija citādi. 1.maijā apritēja 10 gadu, kopš oficiāli iestājāmies pasaules lielākajā ekonomiskajā blokā, un 9.maijā desmito reizi kā Eiropas Savienības dalībvalsts atzīmēsim Eiropas dienu.

Daudzi tagad atskatās uz šo nozīmīgo laika nogriezni un rezumē svarīgākās izmaiņas. Parasti lielākā uzmanība tiek pievērsta naudai. Finanšu ministrs Andris Vilks norāda, ka no 2004. līdz 20013.gadam Latvijai ir bijis pieejams 10,4 miljardu eiro liels ES fondu finansējums.

SEB bankas apkopotie dati liecina, ka Latvija no 2003. līdz 2013.gadam piedzīvojusi visstraujāko reālās darba samaksas pieaugumu no visām Baltijas valstīm: ja atskaita inflācijas ietekmi, algas Latvijā augušas vidēji par 57%, bet Lietuvā par 52%, Igaunijā – par 50%. Pensijas visās trijās valstīs augušas vēl straujāk – Latvijā vidējā pensionāra pirktspēja palielinājusies par 68%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu