Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Apbrīnojamais zirnekļcilvēks 2
Kristīne Simsone

 


oooo
 Dubultnieks / The Double. Seriāla IT Crowd aktiera Ričarda Aioades otrais piegājiens režijā pēc ironiskās «tīņu» eksistenciālās 2010.gada komēdijas Submarine ir oriģināla versija par Fjodora Dostojevska tāda paša nosaukuma romānu. Skrupulozi nostrādāta, spokaini komiska un brīžam «kafkiski» absurda, šī maķenīt paranoidā filma par kāda ierēdņa mistisko dubultnieku no prāta neatstājas vēl ilgi pēc noskatīšanās. Džese Eizenbergs (Sociālais tīkls) ar abām lomām («oriģinālu» un dubultnieku) sader kā cimds ar roku – prieks par šā «nekonvencionālā» kino nonākšanu vietējā repertuārā. No 25.aprīļa.

oooo Māra. Saistošs, personisks un daudzpusīgs režisores Māras Ķimeles dokumentālais portrets, kas vēsta gan par teātra režisores karjeras līkločiem un mākslinieciskajiem kopdarbiem un sadarbību (tajā skaitā ar Ilmāru Blumbergu), gan viņas ģimenes stāstu. Filmas režisore Krista Burāne (atcerieties trāpīgo dokumentālo filmu par dažādu politisko partiju jauniešiem vēlēšanu priekšvakarā Nākotne ir pagātnes tagadne) no jauna meistarīgi «īsteno dokumentālista misiju», savu filmējamo atklājot pamatīgi, taču nepārkāpjot privātās robežas. Pirmizrāde 4.maijā Splendid Palace.

ooo Teritorija Vija Celmiņš. Vērtīga, informatīva filma par ievērojamo latviešu izcelsmes mākslinieci Viju Celmiņu, ko noteikti vērts noskatīties «komplektā» ar izstādes apmeklējumu Rīgas Biržā. 50 minūtes garā kinolente ļauj ielūkoties gan mākslinieces darbu laikietilpīgajā tapšanas procesā, gan personiskākās ikdienas epizodēs, ko pavada pašas Celmiņas stāstījums.  Splendid Palace no 11.aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu