Brīnišķīgais pelmenis • IR.lv

Brīnišķīgais pelmenis

4
Beatrise Gore (pa labi) ar māsu Madaru, kura arī bija ieinteresēta maza, radoša ģimenes biznesa izveidē.
Anda Burve-Rozīte

Londona palika tukšā, kad kādreizējā modele Beatrise Gore pirms gada pieņēma lēmumu uz Eiropas radošo metropoli nepārcelties, bet atvērt Rīgā cepuru darbnīcu Tundra Hata

Beta sēž saspringtu seju un skatās atnācējā. Viņai galvā nav cepure, bet turbāna veidā uzsiets lakats, gaišzils ar baltu. Balinātu matu šķipsnas spraucas gar lakata malu, lielās acis ir domīgas. Kopš atvērusi cepuru darbnīcu, interesenti Betai uzkuļas bieži – vēlas uzzināt, kā viņa sāka biznesu, vēlas nobildēt. Beta nav uzņēmēja, kura laimē berzē rokas, tikusi pie uzmanības. Drīzāk grib nolīst stūrī, darināt kādu jaunu cepuri. «Nē, es neesmu uzņēmēja,» viņa purina lakatā skaisti ievīkstīto galvu. «Neprotu paprasīt naudu. Es gribu dāvināt.» 

Kopš Rīga šopavasar nodēvēta par pasaules hipsteru galvaspilsētu – šādu secinājumu izdarījis kāds slavens ceļojumu portāls pēc tam, kad tā autori bija apmeklējuši Miera ielas dzīvespriecīgo vintāžas kafejnīciņu un mazo veikalu rindu -, man ienāca prātā, ka Beta arī ir viena no viņiem. Tiem, kuri izveidojuši savu biznesu ne tādēļ, lai pelnītu lielu naudu, bet prieka pēc. Bizness kā dzīvesveids, kā daļiņa personīgās dzīves filozofijas. 

Lai arī Betas nelielā darbnīca neatrodas Miera ielas republikā, bet Rīgas centra iekšpagalmu mudžeklī, tā idejiski veidojas par vienu no «hipsteru paradīzes» stūrīšiem. Oriģinālu cepuru salons Rīgā, nevis Parīzē vai Londonā?! Tā iesaucos, skatot uzmanīgās kaudzēs kā svaigi ceptas bezē kūkas sakrautas Betas radītās cepures. Viņa gandarīti izslejas pie darbnīcas gaišo dēļu galda: «Cepuru dēļ es pirms gada nepārvācos uz Londonu. Paliku Rīgā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu