Pults tirānijas noriets? • IR.lv

Pults tirānijas noriets?

4
Ilustrācija — Ernests Kļaviņš

Strīds par TV3 pieejamību Lattelecom interaktīvajā televīzijā parāda neatgriezeniskas TV biznesu izmaiņas

Kopš 2.aprīļa cilvēkus Latvijā var iedalīt divās daļās – tajos, kuri var skatīties TV3, un tajos, kas šo kanālu neredz. Taču patiesībā ir vēl trešie – tie, kas neuztraucas par kanāliem.

TV3 īpašnieka MTG un lielākā telekomunikāciju operatora Lattelecom konflikts nav tikai divu savus tirgus muskuļus demonstrējošu uzņēmumu strīds. Sekojot šai publiskajai cīņai ap TV3, varam gluži taustāmi izjust divus domāšanas modeļus par televīziju – kanālu skatījumu un satura pieeju.

MTG uzvedība, vismaz tās publiskā daļa, demonstrē aizejošo, uz kanālu centrēto domāšanu. Tā ir dabiska pasaulē, kurā attīstīti kanālu zīmoli, izkopjot filigrānu spēju sakārtot TV satura produktus ar mērķi īstajā laikā un vietā notvert skatītājus. Pie kanālu orientētā skatījuma pieder arī kvēli kritizētā Lattelecom paku veidošanas politika – tajā svarīga lielai skatītāju daļai pievilcīga kanālu buķete. Bet abu uzņēmumu badīšanās uz šauras laipas rāda arī konfliktu starp satura radītāju spēku un starpniekiem – kanālu servisa sniedzēju varu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu