Garšvielu pasaulē • IR.lv

Garšvielu pasaulē

5
Foto — Ģirts Ozoliņš, F64

Atbraucis uz Latviju, lai kļūtu par jūrnieku, Anatolijs Kitins nonāca konditorejas fabrikā Uzvara. Pēdējos 25 gadus viņa dzīve saistīta ar garšvielām un paša radīto uzņēmumu Anatols

Siguldas novada Kitiņos, apmēram kilometru no Pleskavas šosejas, kur atrodas firmas Anatols ražotne un noliktavas, smaržo pēc garšvielām. Piparu, krustnagliņu, lauru lapu, karija, kanēļa un vēl neskaitāmas smaržas, sajaukušās cita ar citu, kairina degunu, kolīdz atver mašīnas durvis.  

«Grūti pateikt, vai mani var uzskatīt par vietējo. Lai citi to vērtē, bet sakari ar Krieviju, kopš iestājos jūrskolā, pārtrūka,» saka Anatolijs Kitins, kurš pirms 47 gadiem pēc vidusskolas beigšanas no Piemaskavas pilsētas Brjanskas atbrauca uz Rīgu. Jūrā gan iznāca iet pavisam nedaudz. Toties daudzējādā ziņā, pateicoties tieši viņam, Latvijā pēc neatkarības atgūšanas radusies tāda agrāk netipiska nozare kā garšvielu ražošana.

Tagad Anatolijs jau vairāk nekā 20 gadu ar ģimeni dzīvo Siguldas novadā, un uzņēmumā, kas nodrošina ar darbu 22 cilvēkus, strādā ne tikai viņa sieva, bet arī abi dēli, meita un znots.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu