Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
OKI — Okeāna vidū
Kristīne Simsone

 

ooo OKI – Okeāna vidū

Uzņemta Losandželosas tīkami siltajā apgaismojumā, Māra Martinsona (Amaya, Nevajadzīgie ļaudis) filma par trīs svešu dzīvesstāstu savīšanos bezpersoniskā lielpilsētā ir vizuāli pievilcīga. Taču daudzie sižeta pavērsieni, lai gan potenciāli saistoši, savā starpā savērpjas ar grūtībām. Skatāmi, taču OKI atstāj nepabeigta stāsta iespaidu, pārdozējot ar dažbrīd pašmērķīgu poētismu, bet ietaupot uz kodolīgas intrigas un motivācijas rēķina. Kino no 11.aprīļa.

oo  Asinssaites / Blood Ties

Savdabīga 70.gadu krimināldrāma franču aktiera, režisora un oskarotās Marijonas Kotijāras dzīvesbiedra Gijoma Kanē izpildījumā. Lai gan scenārija tapšanā roku pielicis arī lieliskās Divi mīlētāji un vēl nesen uz ekrāniem nonākušās lentes Reiz Ņujorkā režisors Džeimss Grejs, visu filmas laiku nepamet sajūta, ka robustos ASV lielpilsētu krimiķus organiskāk izprot un veido amerikāņu filmdari. Dekoratīva, izstiepta un sižetiski nenostrādāta drāma. Kino no 11.aprīļa.

ooo Oculus

Visnotaļ jēdzīga parādība pēdējā laika šausmu filmu žanrā ar daudziem sižeta pagriezieniem, kas liek kinozāles beņķa polsteros iegrābties ciešāk. Šis kino ir skatāms, ja patīk izklaide ar baiļu piegaršu, taču «ģimenes skeletu skapī» un kārtējā versijā par apburto spoguli revolucionārus šedevra pavedienus un ārzemju kinokritiķu piedēvēto oriģinalitāti nemana. Kino no 11.aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu