Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1
Prokrieviskie protestētāji 6.aprīlī cenšas ielauzties reģionālās valdības ēkā Doņeckā Ukrainas austrumos.

Nedēļas notikumi pasaulē

Krievijas enerģētikas gigants Gazprom no aprīļa paaugstina gāzes cenu Ukrainai. Tikmēr prokrieviskas separātistu grupas nedēļas nogalē vienlaikus Ukrainas austrumu pilsētās Doņeckā, Harkovā un Luganskā mēģināja īstenot apvērsumu, ieņemot apgabalu pārvaldes ēkas. Ukrainas parlaments otrdien pastiprinājis sodu par separātismu līdz 15 gadiem cietumā. 

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite parakstījusi dekrētu, kas paredz svītrot no valsts apbalvoto personu saraksta Krievijas TV žurnālistu, Kremļa kontrolētās ziņu aģentūras Rossija Segodnja vadītāju Dmitriju Kiseļovu, jo viņš diskreditējis apbalvotas personas vārdu. 1994.gadā Kiseļovs ar toreizējā Lietuvas prezidenta Aļģirda Brazauska dekrētu saņēma 13.janvāra piemiņas medaļu. Savukārt NTV galvenā redaktore Tatjana Mitkova, solidarizējoties ar Kiseļovu, paziņojusi, ka pati atsakās no apbalvojuma.

NATO parlamentārā asambleja (PA) vienojusies no savām rindām izslēgt Krieviju. NATO ierobežojusi Krievijas amatpersonu piekļuvi alianses galvenajai mītnei Briselē. Līdz šim NATO PA ir uzturējusi dialogu ar Krievijas parlamentāriešiem, taču, ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā un to, ka Krievijas parlaments ir atbalstījis prezidenta Vladimira Putina rīcību, lemts par dialoga pārtraukšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu