Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Glorija
Kristīne Simsone

 


oooo
 Glorija / Gloria. Sulīgs vēstījums par novecošanu, jaunu attiecību veidošanu pusmūžā un arī par vientulību. Lai gan ar spēcīgu komēdijas piešprici, čīliešu drāma savus personāžus nekariķē, tās «bumba» ir titulvaroni spēlējošā aktrise, «Latīņamerikas Merila Strīpa» Paulīna Garsija, kura savos nepilnos 55 gados dzirkstī ar tādu šarmu, par kādu Holivudas jaunie «zaķi» sapņot nevar. Pelnīts pērnā gada Berlināles Sudraba lācis par aktierspēli. Splendid Palace no 4.aprīļa.

oooo Izdzīvo tikai mīlētāji / Only Lovers Left Alive. Neatkarīgā kino autora Džima Džārmuša versija par vampīrkino žanru viņam tik raksturīgi rimtajā tempā. Režisors smalki paironizē par cilvēku sugas (vampīruprāt, «zombiju») neaptēstību un pagātnes intelektuālo pārākumu. Uzmanības centrā – lieliskā Tilda Svintone, kura savai Marokā dzīvojošajai vampīrienei (te Ievai, Ādama sievai, te Getsbija Deizijai Bjūkenenai) piešķir aristokrātisku harismu. Kino no 4.aprīļa.

ooo Kapteinis Amerika: Ziemas kareivis / Captain America: The Winter Soldier. Jauna ekrāna versija par Marvel komiksiem un 2011.gada Kapteiņa Amerikas turpinājums, kas izņēmuma kārtā šķiet jēdzīgāks par priekšteci. Filmas «veiksmes» pamatā nostrādāta struktūra, kas sabalansē gan spraiga sižeta ainas, gan fiktīvi politisko stāsta līniju. Kino no 4.aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu