Paštaisītie tanki • IR.lv

Paštaisītie tanki

6
Aivars Ozoliņš

Valdības neizlēmība palielina izredzes Saskaņas centram nokļūt valdībā

Krimas okupācijas hronikā ir arī foto un video ar Krievijas armijas bruņumašīnām, kuras taranē Ukrainas armijas objektus. Saprotams, ne jau šādus skatus bija domājis Valdis Zatlers, kad uzreiz pēc šīs Saeimas vēlēšanām 2011.gada rudenī dižojās, ka tikai ar tankiem varot piespiest viņa dibināto Reformu partiju mainīt lēmumu aicināt valdībā Saskaņas centru: «Ja esam tā nolēmuši, tad tā arī rīkosimies!»

Tankus tomēr nevajadzēja, lai valdība taptu bez Vladimira Putina partijas līgumpartneriem. Varam mēģināt iedomāties, kā tagad rīkotos Latvijas valdība, kurā būtu arī ministri, kuri nespēj ne ieraudzīt Krievijas armijas «zaļos cilvēciņus» Krimā, ne pārspļaut pār lūpu kaut jel puslīdz nosodījumu suverēnas valsts teritorijas sagrābšanai. 6.martā SC Saeimā balsoja pret rezolūciju, kas nosoda agresiju un atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību. 

Koalīcijas lielākās partijas Vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ir pateikusi gana skaidri – SC nav vietas valdībā, un «šis nav stāsts par krievvalodīgajiem valdībā», bet ir par to, ka SC nespējot novērtēt starptautisko tiesību pārkāpumu Ukrainā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu