Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

No visām ES valstīm Latvijā ir vislielākais «aplokšņu algas» saņēmēju īpatsvars – šādi ienākumi ir 11% iedzīvotāju, liecina aptaujas Eurobarometer apsekojums par nedeklarēto darbu. Vēl tikpat daudz cilvēku nedeklarētu darbu strādā arī Nīderlandē un Igaunijā. Aptuveni desmitā daļa eiropiešu atzīst, ka iepriekšējā gadā ir iegādājušies preces vai pakalpojumus, kas saistīti ar nedeklarētu darbu, savukārt 4% pauž, ka paši ir saņēmuši nedeklarētu samaksu par darbu. Turklāt 3% aptaujāto no darba devēja ir saņēmuši daļēju samaksu skaidrā naudā jeb «aplokšņu algas».

Nacionālā apvienība vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza Saeimas deputātu Romānu Naudiņu. Naudiņš samainīsies vietām ar premjerministres Laimdotas Straujumas (Vienotība) atlaisto Eināru Cilinski, kurš varētu kļūt par VARAM parlamentāro sekretāru. Naudiņš plašāku ievērību guva ar saviem uzskatiem par Baltkrieviju kā demokrātisku valsti, spēlējot hokeju ar «demokrātiski» ievēlēto prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Saeima pieņēma grozījumu Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot, ka mājsaimniecībām elektroenerģijas tirgu atvērs no 2015.gada 1.janvāra, nevis no 1.aprīļa, kā bija plānots iepriekš. Šo likumprojektu atbalstīja 56 koalīcijas deputāti. Šogad tiks saglabāti regulētie elektroenerģijas tarifi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu