Kā atvērt Jūrmalu citai pasaulei • IR.lv

Kā atvērt Jūrmalu citai pasaulei

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Guntars Ķirsis Dzintaru koncertzāli vēlas pārvērst par profesionālās mākslas centru, bet jautājumu par Jauno vilni pāradresē «kompetentām iestādēm»

Ar Latvijas profesionālās koncertdzīves galveno organizatoru Guntaru Ķirsi tiekamies viesnīcas Opera restorānā Boulevard 33. Pusdienu ēdienu – Cēzara salātus ar garnelēm – viņš izvēlas, ēdienkartē pat neieskatoties.

Pirms pāris nedēļām valsts koncertaģentūras Latvijas koncerti vadītājs Guntars Ķirsis, Jūrmalas domes uzrunāts, uzņēmās jaunu pienākumu – Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētāja amatu. Abus ietilpīgos darbus viņš plāno savienot un Dzintaru koncertzāli uztver kā vēl vienu sev pakļautu struktūru, līdzīgi tām, ko patlaban apvieno Latvijas koncerti (orķestri Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio kori, Spīķeru koncertzāli, vairākus festivālus). Vēl vienas koncertzāles vadīšana nebūs «tas piliens mucā, kad sāk līt pāri», viņš paskaidro. «Vēsturiski Dzintaru koncertzāle bija filharmonijas sastāvdaļa. Latvijas koncerti ir filharmonijas mantinieki, līdz ar to sadarbība ir loģiska. Līdz šim Dzintaru koncertzāle ir darbojusies atrauti no tā, kas notiek valstī.»

Ķirsis vēlas arī atjaunot slavenās Jūrmalas koncertzāles seno auru, kas viņam palikusi atmiņā no skolas un studiju gadiem, kad tur rīkoti brīnišķīgi simfoniskās mūzikas koncerti. «Atceros šo noskaņu, pacilātību, jūras šalkoņu, kas mijas ar mūziku, un cilvēku sajūsmu, cauri Dzintaru parkam ejot atpakaļ uz vilcienu. Saprotu, ka divreiz vienā upē iekāpt nevar, bet es gribētu, lai kas tāds Dzintaru koncertzālē atkal atgriežas.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu