Dzīvei ir jēga! • IR.lv

Dzīvei ir jēga!

5
Vienu no filmas galvenajiem varoņiem spēlē Ģirts Jakovļevs.

Filmas Džimlai Rūdi Rallallā! vērtība – aizgājušo laiku teātra un kino aktieru zieds 

Filma Džimlai Rūdi Rallallā! ir tapusi krīzes laikā ar krīzes budžetu par krīzes skartiem cilvēkiem. Filmas pamatā ir stāsts, kā Latvijas ikdienā jūtas liela daļa sabiedrības – pensionāri, kuri savu aktīvo dzīves daļu ir pavadījuši, būdami veiksmīgi savā profesijā, bet tagad, dzīves otrajā pusē, jūtas nevajadzīgi un aizmirsti. Pāri visam, protams, vēl sarežģītā ekonomiskā situācija, kas liek daudziem atrasties veco ļaužu pansionātos, kā agrāk sauca nabagmājas, vai pat būt bezpajumtniekiem un revidēt miskastes, kā to dara viens no filmas galvenajiem varoņiem Ģirts Jakovļevs.

Filmā ir jūtams Ziemeļeiropas humors, kas raksturīgs mūsu platuma grādiem. Tomēr jāatzīst, ka ne vienmēr tas ir izdevies un līdz galam pieslīpēts. Starp kritiskajām vietām ir jāmin arī filmas stāsta reizēm pabalējusī pāreja no vienas nodaļas uz otru. Nenoliedzami, Džimlai Rūdi Rallallā! būs panākumi latviešu publikā, to var saukt arī par ģimenes filmu, jo starp priecīgākajiem skatītājiem noteikti būs gan Latvijas pensionāri, gan pensijas vecumam tuvi cilvēki, kam rūp nākotne jau pēc pāris gadiem. Filmas auditorijai jāpieskaita arī Latvijas bruņotie spēki, karavīri un zemessargi, bez kuru atbalsta filma nebūtu izdevusies. 

Iespējams, Džimlai Rūdi Rallallā! radīs jaunus aktierus no militārajām aprindām vai arī bruģēs ceļu pieredzējušiem aktieriem uz politisko skatuvi. Te jāpiemin pazīstamais atvaļinātais karavīrs Ziedonis Ločmelis seržanta lomā vai Mārtiņš Egliens premjerministra tēlā. Man pašam nācies pavadīt ilgāku laiku Ministru kabinetā, tāpēc Egliena aktiermāksla, sevišķi apakšlūpas kustības atgādināja kaut ko ļoti pazīstamu mūsu valdībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu