Dzīve kā dizains • IR.lv

Dzīve kā dizains

5
Pērn Nepālas Himalajos.
Ieva Puķe

Ivars Krūtainis (31) grib būt pirmais latvietis, kas apmeklējis ikvienu valsti uz zemeslodes. Līdz 30. dzimšanas dienai viņš pabijis 100 no 193

Sarunā vairākas reizes kopīgi meklējam tulkojumu angļu jēdzieniem. Nē, Ivars Krūtainis, no 31 mūža gada pēdējos desmit pavadīdams ārpus Latvijas, nav aizmirsis dzimto mēli. Viņš vienkārši domā globāli, vienlaikus atrodas atšķirīgās informācijas telpās. «Man iepatikās doma par dzīvošanu dažādās vidēs,» apstiprina. «Nebraucu no Latvijas prom tāpēc, ka te ir slikti. Jauna pieredze ir bijusi galvenā motivācija.»

Ivars sešus gadus nodzīvoja Londonā, kur 22 gadu vecumā maģistrantūrā sāka studēt komunikācijas zinātni, ieguva analītiķa darbu mediju aģentūrā Mindshare. Trīs gadus pavadīja aģentūras Sidnejas birojā. «Rakstīju mediju stratēģiju – kā saplānot reklāmu medijos. Man iedod zīmoliņu – Kellogg’s brokastis, Land Rover, Jaguar mašīnas -, un man ir jāsaprot, kā runāt ar auditoriju, kuros medijos izvietot reklāmu.»

Tikai sarunas beigās viņš kā nebūtisku iestarpina – pagājušogad atzīts par Sidnejas filiāles labāko darbinieku, apbalvots ar braucienu uz slaveno reklāmas festivālu Kannās – Cannes Lions. Krūtaiņa ceļojumu kartē Francijas Rivjēra bija lielākā bezmaksas dāvana, tomēr ne mūža jaudīgākais piedzīvojums. 2013.gada jūnijā pabijis Kannās, septembrī viņš atstāja reklāmas industriju. Oktobrī un novembrī 102 iepriekš apgūtajām pasaules valstīm pievienoja vēl sešas īstās, «melnās» Āfrikas zemes – Malāviju, Mozambiku, Zimbabvi, Botsvānu, Namībiju un Dienvidāfriku. Pēdējos Ziemassvētkus atkal sagaidīja Latvijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu