Vārdu kaujas • IR.lv

Vārdu kaujas

5
Indra Sprance

Vai nosodāt Krievijas militāro intervenci Ukrainā – jautājam Saeimas lielākajai partijai SC

Latvijas valsts vadītāji asi nosoda Krievijas bruņoto iejaukšanos Ukrainā un sāk apspriest mūsu aizsardzības budžeta pieaugumu, Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisijas pauž atbalstu Ukrainas teritoriālajai vienotībai, bet tikmēr pauzi ietur lielākais parlamenta spēks Saskaņas centrs, kam ir sadarbības līgums ar Putina partiju Vienotā Krievija. SC pirmdien neatbalstīja Saeimas komisiju kopējo paziņojumu, tāpēc centāmies noskaidrot katra deputāta personisko viedokli.

Jānis Urbanovičs, frakcijas priekšsēdētājs

Vai ir pierādījumi šādai intervencei? Krievijas parlamenta augšpalātas lēmums bija preventīvs. Putins vērsās pie parlamenta, lai izvairītos no ārkārtas spēku iejaukšanās. Man nav pierādījumu vienam vai otram notikumam – bija vai nebija. Mana pozīcija ir gaužām vienkārša: ja gribam, lai revolūcija, kas ir sākusies Ukrainā, nepārtaptu pilsoņu karā un trešo valstu militārās darbības laukā, tad Ukrainā jāieved starptautisko novērotāju, miera uzturētāju spēki, kas naida pārņemtās puses atvēsinātu un visus, kas līdz šim vai pēc tam ir pārkāpuši likumu, suverenitāti utt., pieķertu aiz rokas un tiesātu. Kamēr Latvijas augstākās amatpersonas nodarbojas ar histērisku uzbrukšanu Krievijai, ar to konflikts tikai eskalēsies, un ukraiņiem no tā nebūs nekāda labuma, tāpat arī Latvijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu