Putina neprāts • IR.lv

Putina neprāts

4
Pauls Raudseps

Rietumi nav bezspēcīgi, un pat Kazahstāna iebilst pret Krievijas rīcību Ukrainā

Krievijas prezidents ir zaudējis saikni ar realitāti. Atrodas «citā pasaulē». Tā Vācijas kanclere Angela Merkele esot svētdien teikusi telefonsarunā ar ASV prezidentu Baraku Obamu, un daudzu vērotāju acīs šo iespaidu tikai pastiprināja Putina sirreālā otrdienas preses konference, kurā meli, pretrunas un sazvērestības teorijas savijās neatšķetināmā murskulī. Krievijas bruņotajiem spēkiem neesot nekāda sakara ar Ukrainas militāro objektu ieņemšanu Krimā. Visu Maidanu organizēja veikli zēni no Vašingtonas un Viļņas. Daudziem Austrumukrainas iedzīvotājiem noteikti acis iepletās, kad Putins teicās saprotam viņu nepatiku pret ukraiņu oligarhiem, jo pats zina, kā viens no šiem neliešiem esot apkrāpis kādu krievu miljardieri, nabaga Romanu Abramoviču.

Politiskā absurda teātris. Taču Putina pretspēlētājiem uz pasaules skatuves vajadzētu sākt uz pieres rasot aukstiem sviedriem. Krievijai vēl aizvien ir daudz atomieroču. Ja nu tiešām valdnieks vairs nedomā racionāli, situācija ir gana bīstama.

Pret savu gribu šajā krīzē galveno lomu tagad spiests spēlēt Obama. Viņš tik ļoti bija cerējis, ka pasaule beidzot viņu liks mierā. Ka varēs atstāt vietējos konfliktus vietējiem. Ka varēs ar Krieviju racionāli sadarboties. Par ES plāniem parakstīt asociācijas līgumu ar Ukrainu ASV vispār neinteresējās. Lai eiropieši paši tiek galā ar saviem garlaicīgajiem tehniskajiem līgumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu