Pārsteidza hokeja pasauli • IR.lv

Pārsteidza hokeja pasauli

6
Foto — Andrejs Terentjevs, F64
Anda Burve-Rozīte

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis (21) spēlē Latvija-Kanāda atvairīja 55 pretinieka raidītās ripas un kļuva par vienu no lielākajiem Soču olimpisko spēļu pārsteigumiem

Pagājušo trešdien, 19.februāra vakarā, kad Latvija līksmoja par mūsu hokeja izlases lielisko sniegumu Sočos pret olimpiskajiem čempioniem – Kanādas izlasi -, pašiem sportistiem nebija laika apcerēt pārsteidzošo spēli, kurā tikai pēdējās minūtēs kanādiešiem izdevās gūt uzvaru pār latviešiem ar 2:1. Spēlētāji steigšus devās no arēnas uz viesnīcu un sakrāmēja somas, lai pēc dažām stundām jau izlidotu uz Latviju.

Gaidot savu reisu uz ASV, Sočos palika Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis. Spēles laikā viņš bija licis aizturēt elpu hokeja līdzjutējiem visā pasaulē, atvairot 55 no kopumā 57 Kanādas NHL zvaigžņu raidītajām ripām. Spēles laikā «uzsprāga» sociālie tīkli, cilvēki cits citam taujāja – kas, pie velna, ir šis knapi divdesmit gadus pārsniegušais latvietis, kurš šosezon spēlē AHL, otrajā stiprākajā Ziemeļamerikas profesionālā hokeja līgā aiz NHL?! Jokdari steigšus papildināja ierakstu par jauno latviešu vārtsargu Vikipēdijā: «On February 19th, 2014, Gudļevskis was transformed into a cyborg bent on the destruction of the canadian spirit.*» Kāda kanādiešu meitene pēc spēles ierakstīja tviterī: «Gudlevskis, marry me, so you can play for Canada in 2018.**» Vārds «Gudļevskis» tovakar kļuva par vienu no populārākajiem tviterī. It kā ar izcilo spēli nebūtu diezgan, viņš, tūdaļ pēc tās žurnālistu uzrunāts, pārsteidza atkal, pārgurumā gandrīz bez elpas sacīdams, ka nedrīkst priecāties par zaudētu spēli, jo ar šādu pieeju dzīvē neko lielu nesasniegt. «Pēc spēles ar Kanādu mediju zonā sviedru piles gandrīz vai tecēja uz formas krekla, it kā viņš stāvētu uz lāvas, nevis runātu ar Latvijas žurnālistiem,» par jauno izlases vārtsargu rakstīja sporta žurnālists Māris Zembergs. Par Gudļevska gribasspēku reiz atzinīgi izteicies arī leģendārais Latvijas vārtsargs Artūrs Irbe.

Hokeja aizkulisēs pēc spēles runāja, ka pārsteigums tas bijis tikai nezinātājiem. Tie, kas Gudļevska karjerai seko līdzi jau vairākus gadus, kopš Dinamo Rīga laikiem, viņa spēli pret Kanādu neuztvēra ar pārāk lielu izbrīnu. Uz olimpiskajām spēlēm Sočos viņš ar Latvijas hokeja izlasi devās kā otrais vārtsargs aiz Edgara Masaļska, sastāvā bija iekļauts arī Dānijā spēlējošais vārtsargs Ervīns Muštukovs. Patlaban Gudļevskis spēlē ASV Sirakūzu Crunch komandā AHL līgā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu