Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Par Mēriju Popinsu un Benksa kungu
Kristīne Simsone

 

ooo Par Mēriju Popinsu un Benksa kungu / Saving Mr. Banks. Mundra un pozitīva izklaides komēdijdrāma par Mērijas Popinsas ekranizējuma tapšanu Disneja studijas paspārnē, ko nevajadzētu uztvert kā vēsturiski korektu notikumu vai detaļu atspoguļojumu. Filmas lielākā vērtība, arī galvenais iegansts to skatīties ir britu aktrises Emmas Tompsones spēlētā Popinsas autore Pamela Lindone Treversa – viņai līdzās Toma Henksa cukuroti idealizētais Volts Disnejs izskatās kā apmulsis pasaku tēls. Kino no 21.februāra.

ooo Kukainīši: skudru ieleja / Minuscule: Valley of the Lost Ants. Pievilcīgi animēta, dzīvelīga Eiropas bezdialoga «multene» par kukaiņu «mikropasauli», kas turpina nu jau astoņus gadus pastāvošo franču animācijas filmiņu sēriju Minuscule. Saturīgs un daudzos aspektos kvalitatīvs gabals bērnu publikai, patīkama atslodze no Holivudas konveijera produktiem. Kino no 21.februāra. 

oo Relikviju mednieki / The Monuments Men. Fakts, ka šo filmu režisējis Džordžs Klūnijs, ir labs publikas piesaistīšanas stiķis, tāpat kā respektablo aktieru plejāde (Keita Blānšeta, Bils Murejs, Džons Gudmens), taču šos aspektus nebūtu veselīgi uztvert par sensacionālu kvalitātes ekvivalentu. Uz patiesiem notikumiem balstītā filma, par spīti saistošajai tēmai, ir virspusēja un blāva laikmeta drāma ar paplikiem dialogiem un sižetu, kas maz uzmanības pievērš tēliem, kuru «titulā» lente pompozi ir nodēvēta. Kino no 21.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu