Streļčenoka pusfināls • IR.lv

Streļčenoka pusfināls

5
Aivars Ozoliņš

KNAB priekšnieks izvēlējies apkarot korupcijas apkarotājus

Premjerministre Laimdota Straujuma nolēmusi neatcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka trešo lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atlaišanu, kā pirmos divus bija atcēlis viņas priekštecis amatā Valdis Dombrovskis. Taču problēma, ko daži klišejiski dēvēja par Strīķes konfliktu ar Streļčenoku, ar to diezin vai būs atrisināta. 

KNAB priekšnieka rīcība arvien skaidrāk rāda, ka tas ir viņa konflikts ar korupcijas apkarošanas iestādes darbības jēgu, principiem un mērķiem. Šādu konfliktu Strīķes padzīšana nevar atrisināt.

Cita pavirša klišeja, kas nekritiski tiražēta plašsaziņas līdzekļos, – Strīķe neesot varējusi «sadzīvot» ne ar vienu no KNAB priekšniekiem. Taisnība, ka, atskaitot pašu pirmo priekšnieku Gunti Rutki, kas pēc iecelšanas amatā 2002.gadā pusgadu vēlāk to atstāja veselības problēmu dēļ, visiem trim nākamajiem biroja vadītājiem bijušas domstarpības ar padotajiem, ne tikai ar Strīķi. Taču to iemesls nav bijusi kāda sadzīviska «raksturu nesaderība».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu