Līga Saulīte, laimīga ziemas peldētāja • IR.lv

Līga Saulīte, laimīga ziemas peldētāja

4
Latvijas čempionātos Līgai nav konkurences, viņas vecuma grupā — virs 70 gadiem — peld tikai dažas sportistes.
Gunita Nagle

 

Kad Līga Saulīte izkāpj no jūras (71), viņas valdzinājumam grūti pretoties – smaidīga, omulīga, runātīga. Jokojas un smejas, stāsta piedzīvojumus gluži kā anekdotes. Ne seriālus viņa skatās, ne par slimībām sūkstās. Līgas dzīvē daudz laika paņem sportiskas aktivitātes, sacensības, draugi, un, ja atliek brīvs brīdis, viņa ada ziemas peldētājiem zeķes un cepures Latvijas karoga krāsās. 

Līdz 35 gadu vecumam Līga nodarbojās ar vieglatlētiku, zina, kā jūtas sportists, stāvot uz pjedestāla. Profesionālajam sportam punktu pielika ceļa trauma. Skriet vairs nevarēja, beidzot atlika laiks ģimenes dzīvei, 39 gadu vecumā viņai piedzima vecākais dēls, 45 gados – jaunākais. Tagad abi ir pieauguši vīrieši, kuru vaļasprieks ir ekstrēmi sporta veidi un piedzīvojumu sacensības. Kad mamma novaidas, viņi atbild: «Mēs, mammīt, nešausmināmies, kad tu ziemā plika āliņģī lien!» 

Aizraušanās ar ziemas peldēšanu radās pirms 19 gadiem, kad Līga kopā ar draudzenēm slēpoja gar jūru. Pamanīja, ka jūrā ieiet veca sieviņa un onkulītis. «Abi plikiņi plunčājās kā bērni. Draudzenes smejas – šis ir tikai izredzētajiem! Bet es nodomāju: varbūt es arī esmu izredzētā.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu