Joki mazi • IR.lv

Joki mazi

2
Jānis Skutelis.
Gunita Nagle

Intervija ar jaunā TV3 raidījuma Valstī viss ir kārtībā veidotājiem izvēršas ļoti nopietnā sarunā par to, ko noklusēt nevar, bet ko klāstīt visā nopietnībā arī nav īsti jēgas

Ieslēdzu televizoru – Šlesers. Atveru e-pastu – atkal Šlesers. Nopērku veikalā konservu bundžiņu. Bail vērt vaļā. Šī no oligarhu laikiem saglabājusies anekdote atgādina, kam vajadzētu būt gataviem šogad, kad maijā būs Eiropas Parlamenta vēlēšanas, bet oktobrī – 12.Saeimas vēlēšanas. Politiķu sejas ar visiem viņu solījumiem, patīk mums tas vai ne, būs it visur. Tādēļ apbrīnojama šķiet apņēmība, ar kādu pieci cilvēki – Viesturs Dūle, Baiba Sipeniece-Gavare, Valters Krauze, Jānis Skutelis un Nadežda Kokina – piedāvā jaunu TV raidījumu Valstī viss ir kārtībā, kurā iecerējuši zem lupas likt politiķu un ar viņiem saistītu cilvēku darbību. Ko smieklīgu viņi atrod politikā?

Pavisam nopietni

Iniciatīvu veidot jaunu humora raidījumu uzņēmās viens no šajā jomā pieredzes bagātākajiem producentiem Viesturs Dūle. Ui, piedodiet, Zuarguss! Lai gan 2012.gadā kādreiz populārās radošās grupas Mēmais šovs direktors daudzus sasmīdināja, paziņojot, ka sāk jaunu dzīvi ar numerologa izskaitļotu vārdu Zuarguss, pēdējos gados viņš ir rosījies ne pa jokam – vadīja raidījumu par izglītību Intelektuālā apokalipse, sarīkoja akciju Oligarhu kapusvētki un Balso ar baltu lapu referendumā par valsts valodu, izveidoja Latvijas Intelektuālās attīstības fondu. Tagad sapulcinājis komandu humorpilna raidījuma veidošanai. 

Smieklīgākais, ka Zuargusam nemaz nav gribējies veidot jaunu raidījumu. Daudzi viņu mudinājuši to darīt, bet viņš – ne! Neesot bijis motivācijas. Līdz sāka skatīties Džona Stjuarta (Jon Stewart) vadīto amerikāņu satīrisko raidījumu The Daily Show, kur komiskā rakursā atainoti galvenie ziņu sižeti, politiskie notikumi, politiķu un arī mediju darbs. Tas ir viens no populārākajiem TV šoviem, kurā piedalījušies arī daudzi pasaules mēroga politiķi – Bils Klintons, Tonijs Blērs, Gordons Brauns un Baraks Obama. Kad 2012.gada septembrī pēc kaujinieku uzbrukuma ASV konsulātam Bengāzī gāja bojā ASV vēstnieks Lībijā, Džons Stjuarts spēja izsmiet veidu, kā valsts pārvaldes pārstāvji skaidroja traģiskos notikumus amerikāņiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu