Smiekli caur asarām • IR.lv

Smiekli caur asarām

3
Nellija Ločmele

 

Valstī viss ir kārtībā – tā Valentīndienas vakarpusē televīzijas ekrānos sāks ironizēt latviešu spicāko jokdaru blice, kas priekšvēlēšanu gadā startē ar jaunu humora raidījumu par pašmāju sabiedriskajām norisēm. Cik smieklīgi sanāks, tad jau redzēsim, bet jau tagad jāapplaudē viņu apņēmībai, jo šobrīd ar politiku un jokiem Latvijā ir līdzīgi kā ar atkritumu šķirošanu. Proti, labu labā manta vairojas ik dienu, bet viss lielums sakrīt neizķidājamā jūklī, kaut gan varētu taču smuki pārdzimt par jaunām lietām, briedināt tomātus siltumnīcās un attālināt ekoloģisko katastrofu. Labi, ka pēc ilgāka laika beidzot uzradušies drosminieki, kas gatavi politikas «otrreizējai pārstrādei» tautas veselībā – jo, kā zināms, smiekli taču stiprina imunitāti.

Katrs iemesls pasmaidīt nav jālaiž garām, jo gana daudz jaunumu ir tādi, par kuriem drīzāk nāk raudiens. Piemēram, elektrības rēķinu pēc 1.aprīļa drošāk necilāt plikām rokām, jo vismaz daļai tas iebliezīs gluži kā strāvas īssavienojums, gar vadiem neapdomīgi grābstoties. Starpība tikai tā, ka šis nav negaidīts pārsteigums un neapdomība te jāpārmet nevis patērētājiem, bet gan politiķiem – viņi aizvadīto gadu laikā samudžinājuši enerģētikas politiku Latvijā tiktāl, ka tā ir draudzīgāka Krievijas gāzes dūžiem un vietējiem koģenerācijas «zaļajiem» politbiznesmeņiem, nevis vienkāršam rēķinu maksātājam, kam atliek samierināties ar augstām un vēl ņipri augošām cenām. Un par to smiekli tiešām nenāk – ja nu vienīgi humoršovs sistēmas konstruktorus melno joku stilā uzceps «elektriskajā krēslā». Lūk, tā būtu ironiska koģenerācija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu