Laiko • IR.lv

Laiko

3
Pauls Raudseps

10 gadu vecais Facebook grib pārņemt pasauli, bet tur strādā tikai 6337 cilvēki

Vai kāds vēl atceras tīmekļa vietni Second Life? 2003.gada vidū internetā parādījās alternatīva, virtuāla pasaule, kurā jebkurš lietotājs varēja iesūtīt savu «avataru», lai tas tur draudzētos, sacenstos, tirgotos, mīlētos. Nepagāja ilgs laiks, un pēkšņi visur panesās vēsts – ja neesi Second Life, tad tevis nav vispār, jo visa dzīve drīz notiks tur. IBM un Microsoft tur dibināja pārstāvniecības. Reuters iesūtīja savu korespondentu. Kāda uzņēmīga vācu skolotāja 2006.gadā apgalvoja, ka ir nopelnījusi miljonu īstu dolāru, tur tirgojoties ar virtuālajiem īpašumiem.

Pērn Second Life svinēja savu desmito jubileju. Šajā virtuālajā pasaulē kaut kas vēl notiek, taču reti kāds tam pievērš uzmanību.

Varbūt vairāk izsaka nosaukums Myspace? Arī tas parādījās 2003.gadā un solījās būt vispopulārākā, visizplatītākā vietne internetā. Myspace bija tik daudzsološs, ka 2005.gadā to nopirka pasaules slavenākā mediju magnāta Rūperta Mērdoka vadītais News Corp., un līdz 2008.gadam tas bija vistīmeklīgākais sociālais tīkls pasaulē, vienu brīdi apmeklētāju skaitā pat apsteidzot Google.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu