Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Amerikāņu afēra / American Hustle
Kristīne Simsone

 

Amerikāņu afēra / American Hustle. Filmas toni nosaka apzināti dekoratīvs 70.gadu beigu portretējums, kas ironizē par varoņu pūliņiem (iz)dzīvot labāk, pat ja tas aukstasinīgi nozīmē apčakarēt visu, kas kustas, – šādu  «mežonīgā kapitālisma» sabiedrības karikatūru ir uztapinājis pēdējā laika «Oskaru mīlulis», režisors Deivids O.Rasels (Optimista stāsts, Cīnītājs). Dažos brīžos sulīga humora (galvenokārt tas ir Dženiferas Lourensas nopelns klaji neattapīga sievišķa lomā) caurstrāvota, filma ir daudzslāņains mahināciju un neīstenotu ambīciju kokteilis. Nostrādāts un saturīgs Holivudas kinostāsts, kuru gan histēriski slavēt, dēvējot par vienu no pagājušā gada labākajām filmām, nozīmē krietni pārspīlēt. Kino no 31.janvāra.

 

Ķīniešu mīkla / Casse-tête chinois. Labdabīgs franču izklaides kino režisora Sedrika Klapiša (Parīze) izpildījumā un abu Eirokokteiļa filmu (2002. un 2005.gads) sērijas turpinājums. Līdzīgi triloģijas iepriekšējām lentēm arī Ķīniešu mīkla ir sava veida globalizācijas laikmeta sabiedrības portrets, kas ar humoru ataino gan dzīvi ārzemēs (ar neiztrūkstošo kultūršoka momentu), gan «starpkontinentālās attiecības». Neslikts feel good gabals ar franču populārāko kinoaktieru tandēmu Odriju Totū un Romēnu Dirī. Kino no 31.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu